BOMPENGER + LAVPRISBUTIKKER = BOMPÆNGER

 

OPS har fått ny betydning på Vestlandet. Bompengeringer gir lavpriskjedene monopol og publikum hermetikk fremfor ferske råvarer i utvalg!

Vi er på Bømlo. Reisen ble foretatt i bil via E134 og berører flere av debattartiklene i Næringspolitikk.no siste ukene. Samtidig gjorde vi nye observasjoner til ettertanke..

Været innbød til snarvei over Gaustatoppen og Rjukan. Veistandarden tilsa det motsatte. Hjemmelaget lapskaus i gamle Melkebaren på torget i Rjukan akkompagnert med synet av brannmenn som vannet kommunale blomster med slange fra brannbil forsvarte slitasjen på støtdempere.

Næringslivet var representert ved gratisbussen til Gaustablikk som passerte utenfor cafevinduet. Fra skibakken håper vi ingen med åpent benbrudd må kjøre ambulanse samme vei vi kom, for sykehuset er lagt ned.

Vi kjørte videre til siste anbefalte matstopp før Haugesund – Rauland. Her var det lite snø men mange sultne. Vi følte med påsketurister, turistnæring og støtdemperne mens vi fløy lavt over telehiv. Her ventes det intenst på NTP-penger til kjørbar vei. Vi istemmer!

Før Åkrafjorden så vi snø – i mengder. Ved avkjøringen til Odda. Er det noen vi ønsker alt godt og påskeliljer, er det befolkningen i Odda. Men her ligger snøen som Telemark ikke fikk. Evakueringen i Odda grunnet snøskredfare ferskt i minne!

Uten Arm til Bergen blir Haugesund Oddas nærmeste storby. Spørsmålet er om E134 blir oppgradert tilstrekkelig når Arm til Bergen uteblir? Det var dette med samfunnsnytte. Noen visket oss i øret på bensinstasjonen i Ølen at Indre Trase på E39 kombinert med Arm til Bergen fra E134 ville bli billigere en brua over Bjørnafjorden ( Midtre Trase E39). Har noen tenkt på det?

Deretter gikk veien videre til Bømlo via komplekse kryss og bruer langt utenfor enhver logikk og fersk oppdatert GPS. Vi forstod at vi nærmet oss bompengekongen Øyvind Hallerakers(H) rike. Deretter fortalte godt skiltede bedehus på alle brofester at vi var ankommet KrF Knut Arild Hareides forsamling(er).

Vel fremme oppdaget vi at det gastronomiske nivå ligger i hendene til RÆma 1000 og Kiwi. Det finnes pol, men lite ferske råvarer å lage god mat av. Smart måte å begrense vinsalget på?

Å kjøre til matbutikker som selger ferske råvarer koster 130 kr i bompenger for turister. Fastboende belønnes med 40% rabatt men mange biter heller i seg hÆrmetikken.

De bemidlede tar tunellen og får ferske råvarer i utvalg.

Her har OPS fått ny betydning. Bompenger + lavprisbutikker= BompÆnger

Fortsatt god pÆske!