REPLIKK – «ALIBILÆRLINGER»


Av Guri Amundsen, leder for inntak og fagopplæring Vestfold fylkeskommune


Tilsvar til debattartikkel i næringpolitikk.no

Vestfold fylkeskommune har nå undersøkt det aktuelle firmaet og firmaets ansvar for opplæring av lærling i tømrerfaget.

Firmaet er godkjent som medlemsbedrift i et opplæringskontor, OKT (Opplæringskontoret for tømrerfag), i Vestfold. Når en bedrift er medlem i et opplæringskontor, er det opplæringskontoret som er ansvarlig lærebedrift.

Det aktuelle firmaet ble godkjent som medlemsbedrift  sommeren 2014, og hadde fra samme sommeren en lærling med godkjent kontrakt og arbeidsavtale. Lærlingen fullførte læretiden og gikk opp til fagprøve og bestod prøven på normert tid sommeren 2016.

Godkjenningen av det aktuelle firmaet som medlemsbedrift går automatisk ut etter to år, dersom firmaet ikke tar inn ny lærling.

Vestfold fylkeskommune har ansvar for videregående opplæring i bedrift og skal sørge for at opplæringskontorer og medlemsbedrifter gir opplæring i tråd med Opplæringslova med forskrifter. Vestfold fylkeskommune har ikke noe ansvar for driften av firmaet for øvrig.