NEI TIL TURISTSKATT

Norge er verdens dyreste land. Det er unødvendig å markedsføre det som enda dyrere.

Sommerferien herjer hardt i avisredaksjonene om dagen. Først skriver Dagbladet på lederplass at Norge skal ha dårligere tilbud på kreftmedisiner enn våre naboland. Nå skriver Aftenposten på lederplass at vi bør innføre turistskatt fordi turister forsøpler.

Vi tror en turistskatt i verdens dyreste land er en usedvanlig dårlig ide. Norge er et dyrt land å feriere i. Det er en av årsakene til at badestrendene i Vestfold er folketomme tross 20 grader i vannet og solvær. Campingturistene tar ferie fra ferien i Norge og bader og spiser til halv pris i Spania i stedet.

Hvis forsøpling er et problem, bør man sette ut avfallsbeholdere og skilte med saftige bøter om ikke de benyttes, slik man eksempelvis gjør i USA.

Derimot bør man se på om turisttilbudet kan gjøres smartere, mer attraktivt og derved øke betalingsviljen hos turister som allerede har overvunnet det norske kostnadsnivået og kommet opp til oss. Ta betalt for tjenestene som benyttes, men gjør tjenestene så attraktive at de er verdt å ta betalt for.

Bompenger til veier som benyttes til turistattraksjoner, 20,- kr mer for en middag som smaker bedre, legg 10 kr på pilsen og la glasset med motiver fra området følge med. En generell turistskatt oppmuntrer til å fortsette med overprisede produkter og tjenester som dårlig mat, elendige overnattingstilbud, manglende renovasjon og skilting.

Det enkleste er en skatt. Det er ikke alltid det enkleste er det beste.