DAB KILLED THE RADIOSTAR

20.september avgår radioen i Norge ved døden. Da blir FM-sendingen slukket i Oslo og – NRK utilgjengelig for 34% av befolkningen. Senere forsvinner de kommersielle kanalene senest i desember. Kildeoppgitt fra NRK.no. Dypt sørget fra redaksjonen med journalistbakgrunn fra -80 og -90 tallets FM sendinger i NRK og lokalradio.

Næringspolitikk.no gremmes over at vi som lyttere ikke lenger kan høre på radio. Bilen var vårt siste fristed for radiolytting. På jobb, hjemme, hytta og ferie i utlandet er det Internett som gjelder. Vi lyttet til nyheter, trafikkmeldinger og andre viktige meldinger. Trafikk og musikk, Her og Nå. Det var der og da.

I bilen følte vi nesten samme frihet som amerikanerne på highwaye`n mens vi stampet i kø mellom Statens Vegvesens ulike stengninger. Dem er det mange av og vi hadde tid til radiolytting. Vi surfet mellom de ulike radionalene. På FM. DAB gir så dårlig mottagerforhold at vi avstår. Det har blitt lyttet i de fleste bilmerker med de mest moderne DAB `er. Fra Mercedes til Audi, Volvo, BMW og Skoda.

Onsdag 20.september er det tydeligvis slutt. Vi har forsøkt å lytte på DAB fra Oslo til hytta på Sørlandet, til familien i Innlandet og svigers på Vestlandet. Det går rett og slett ikke. Det hikker og blir tyst. Vi gir opp. Takk til radio. Velkommen til Deezer og Spotify.

RIP FM – velkommen gransking (og gjeninsetting av FM)