GRETNE GAMLE GUBBER I OFFENTLIGHETEN

GG oppfattes av vinkjennere som en kvalitetsbenevnelse på noe av de ypperste rieslingvinene du kan få. Legger du til en G, får du Gretne Gamle Gubber. Oppfattet som noe av det verste manneslekten kan frembringe.

Gretne Gamle Gubber kaster seg daglig over oss fra avisstativene. Som misforståtte forfattere med for lite oppmerksomhet, for mye pondus og for lite litteratur. Når de får sine 15 minutter bruker de 14,5 minutter på å ønske de var vakre, kvinnelige forfattere som de mener får enda mer oppmerksomhet.

Gretne Gamle Gubber i det offentliges tjeneste kunne nok ønske at de slapp litt av den massemediale oppmerksomheten, når ambisjoner og kompetanse ikke helt står i stil når man for eksempel bygger seg garasje i sentrum av hovedstaden. Eller som leder blåser ut frustrasjonene over undersåtter som er landets mest kritiske og lever av å refse statlige og kommunale myndigheter og virksomheter.

Gretne Gamle Gubber finnes også i organisasjonslivet. I det frivillige foreningslivet ikledd kortbukse og med dommerfløyte i munnen. Eller i det profesjonelle organisasjonslivet avslørt snokende i sparkede nestlederes telefonlister.

Gretne Gamle Gubber er med andre ord kunstneriske, flinke til å navigere seg frem og opp, sporty og så charmerende at de i tillegg får representere store medlemsmasser. Til tross for at de kan ha personlighet som en tyrann, arbeidsmetoder som hentet fra Netflix ”Narcos” og omdømme verre enn svartedauen.

Hva er så oppskriften på å holde disse GGG`ne i ørene før de steller til så mye tull og problemer at de blir massemediale kioskveltere? Jo, – si i fra umiddelbart! Og engasjer og ansett ikke en person med record som en villmann.

Alle GGG`r har fått tid på å utvikle seg over mange år uten å bli satt på plass. Ofte har de som skulle stoppet galskapen også vært høyt gasjerte og selv GGG. Kanskje kjeden skulle brytes. Man får ikke ansette en som er lik en selv?

Litt å tenke på – også for de som går under samlebetegnelsen furie……

 

Ps. Kommentaren er skrevet av hildet mann født 1960