HEIA NÅRRGE – BEINA MER VERDIFULLT ENN HUE?

HEIA NÅRRRGE!

Vi er et stolt folkeferd og ikke minst når noen i flaggdrapert kondomdrakt går fort på ski. Gjerne fortere enn utlendingene og helst veldig mye fortere. Stoltest er vi når de vi er vant til går fortest. Heltene våre.

Det tar litt tid til å komme over sorgen når en helt abdiserer og ikke går så fort lenger. Men stoltheten over at en ny aksler startnummer og kondomdress gjør sorgen kortere og overkommelig.

Det nasjonale dopet skiidrett er vanskelig å forstå for utlendinger. For enkelte nordmenn er det også vanskelig å forstå at en sport som utøves av et ganske så fåtallig atleter på verdensbasis kan krone verdensmestere og olympiske mestere med slik nasjonalistisk entusiasme.

Spesielt når vi vet at de lønnes i samme divisjon som engelske fotballspillere, amerikanske filmskuespillere og langt over våre næringslivstopper. Paradokset blir størst når alle vet at de finansieres av frivillige vaffelstekere over det ganske land.

HEIA NÅRRGE!

Et land der vi hyller de raske på ski og pynter oss i vinterkolleksjonene deres til tusenvis av kroner – made in….??

Vi ser etter de vaffelfinansierte smøretrailerne og de sponsede dieseltanksene deres med beundring i blikket når de dundrer forbi oss på vinterveiene på Oslo Vest eller et vintersted langt til fjells. Men ser vi en dyr personbil uten sportstryne på døra og SWIX på skjermen, er det med hat i blikket.

Disse høytlønnede idiotene med fine titler, master fra St.Gallon eller et riksmannsuniversitet i USA. Hva pokker innbiller de seg, der de bor i eneboliger og dyre hytter? Tror de at penger er noe man skal kunne tjene gjennom ærlig arbeide?

Nei, i Nårrge, hurra, skal vi ha det i beina og ikke hue. Penger skal tjenes på sport og til nød i underholdningsbransjen. Ikke arbeids- og næringslivet. Skal man bli akseptert  som representant for næringslivet, må det være som sponsor. Eller ydmyk vaffelsteker.

Alternativet er selvfølgelig å gjøre administrativ karriere i idretten. Da kan man nyte alle fordeler. Gøyale, dyre biler med bilder av skiidoler og SWIX på støtfangern. Fancy dyre klær med sportslogoer og ikke minst solide lønninger og et sosialt festliv med internasjonal sportsfiff på de dyreste restauranter. Heia Nårrge!