UTVISNING TIL GISKE, LISTHAUG OG NORGES IDRETTSFORBUND

  • De siste dagers politiske begivenheter slår hverandre i hjel i alvor, antall og ikke minst i forbindelse med at de inntreffer i en årstid der alle er snille og tilgivende mot hverandre.

Sylvi Listhaug satt i sentralstyret i Fremskrittspartiet mens hun var ansatt som lobbyist i First House med oppdrag for Norges Idrettsforbund å påvirke sitt eget parti for et OL partiet var i mot. Pussig nok var Aftenpostens politiske kommentar at dette var pussig.

Etisk sett var dette politisk korrupsjon. En korrupsjon som skulle kreve en ministers fall.

Nå er det jul og man skal tilgi og være snille mot hverandre. Etter 14 dager med stadige insinuasjoner i Dagens Næringsliv og ”størsta møjliga tystnad” fra Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske, skjønte alle at DN´s insinuasjoner om seksuelle overtramp hadde substans. 21. desember smalt det. En servil partileder Støre bekjentgjorde en samtale med Giske og at uønsket aktivitet fra nestleder Giske hadde forekommet.

Hva?

Hvorfor trekker ikke Giske seg?

Hvorfor trekker ikke Listhaug seg?

Og hvorfor i all verden trekker ikke ledelsen i Norges idrettsforbund seg som har brukt millioner på lobby-tull-og-tøys?

Alle har definitivt tråkket over grenser for akseptabel oppførsel for både ministere, nestleder i politisk parti og idrettsforbund finansiert av dugnad og vaffelstekere.

Det går mot jul – det er lite trolig at noen vil være slemme og kreve at disse folkevalgte må ta ansvar for sine brudd på den tillit de har – som folkevalgte.

Av og til skal politikere og idrettsledere på glattisen være glade for at vi lever i verdens snilleste land med verdens mest bortskjemte befolkning med verdens mest ukritiske presse. Ærlig talt, det går ikke an. Jul eller ei. Rødt kort og utvisning til Giske, Listhaug og styret i Norges Idrettsforbund. Det skulle bare mangle!