NHO OSLO OG AKERSHUS: TAKK TIL DEG SOM JOBBER I JULEN


Nina Solli, regiondirektør i NHO Oslo og Akershus


Nå har julefreden senket seg i de tusen hjem. Mange av oss ser frem til noen fredelige dager med familien. Da er det lett å glemme at mange er på jobb i juledagene for å holde hjulene i samfunnet i gang.

Så dette er en takk til deg som går på jobb når det store flertallet av oss tar juleferie. Til deg som ikke fikk spise julemiddagen med dine kjære fordi du hadde vakt på sykehjemmet, eller fordi du har vakt for å overvåke kritisk infrastruktur.

En takk til deg som går på jobb tredje juledag når mange andre tar en oval juleferie. Til deg som står i kassa i butikkene på den store byttedagen.

Til deg som kjører varer til butikkene slik at butikkhyllene er fulle med alt vi trenger til romjula. Som måker veiene når snøen kommer slik at alle kommer seg trygt til og fra juleselskap. Til alle håndverkerne som har vakt og står klare til å rykke ut når komfyren streiker første juledag før svigermor kommer på besøk, eller når oppvaskmaskinen takker for lang og tro tjeneste lille julaften.

Til deg som sprer juleglede eller som lager julefeiring for de som ikke har noen å feire med.

Dette er bare et knippe eksempler, jeg kunne nevnt flere. Mitt ønske er bare å sende en stor takk til alle dere som går på jobb i jula selv om dere gjerne skulle vært et annet sted. Takk og god jul!