Henviste til finansministeren, men lover gode og forutsigbare rammer. 

Under onsdagens muntlige spørretime ville leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad, ha svar fra fiskeriminister Harald Tom Nesvik om han kunne berolige fiskerne om at det ikke vil bli fremmet forslag om en grunnrenteskatt på næringen.

– Senterpartiets syn er at verdiskapningen som skjer langs kysten skal pløyes tilbake til lokalsamfunnene, ikke inn i statskassa, sa Pollestad fra talerstolen.

I forrige uke skrev Næringspolitikk.no om skatten som Sjømat Norge estimerer vil beløpe seg til flere milliarder kroner i statskassen hvert år.

Les også: – Å skattelegge fiskerinæringen vil hindre innovasjon

I sitt høringsinnspill til næringskomiteen skrev organisasjonen at: “investeringer som vris bort fra kysten og Norge, kan svekke våre muligheter til å innfri visjonen om vekst og utvikling i de marine næringer.”

– Jeg kan i hvert fall berolige representanten med at undertegnede gjør alt han kan for å sikre gode, stabile og langsiktige rammer for næringen. Jeg kan godt skjønne at representanten er bekymret rundt skatter og avgifter siden partiet hans har vært med å pålegge regjeringen om å utrede skatten i denne salen. Regjeringen er til en hver tid å følge opp beslutninger Stortinget har fattet. Det er nedsatt et utvalg som skal gjøre et grundig arbeid. De hadde de første møte i går. Ingen beslutninger er fattet i så henseende, svarte fiskeriministeren og henviste Pollestad til finansministeren som er ansvarlig for skatter og avgifter for å få svar.

Her kan du lese mer om grunnrentebeskatningen regjeringen vurderer. 

Pollestad korrigerte statsråden og viste til at Senterpartiet ikke var med på vedtaket om grunnrenteskatt for havbruksnæringen. Han poengterte samtidig at det er interessant at etter fem år med Frp i regjering er det usikkerhet om en skatt skal innføres.

– På et beløp som går til gode formål i lokalsamfunn. Frp har en tendens til å skylde på alle andre når det gjelder skatter og avgifter. Nå har statsråden mulighet til å fjerne usikkerhet fiskerne om innføring av grunnrenteskatt, utfordret Pollestad.

Ordstyrer lot det være opptil statsråden å svare på spørsmålet fra Pollestad siden oppfølgingspørsmålene skal følge opp hovedspørsmålet.

– Jeg vil påpeke at det er nedsatt utvalg som skal vurdere disse tingene. Det konstitusjonelle er tillegger jeg finansministeren og ikke fiskeriministeren som står for. Altså er det finansministeren som må få det spørsmålet.