Næringspolitikk.no vil et par ganger i uken publisere korte intervjuspalter med folk som jobber med næringspolitikk. Noen av spørsmålene er faste, andre tilpasset personen vi intervjuer. Vi håper dere liker spalten – og ikke minst at dere kommer med innspill til både spørsmål og navn på redaksjon(a)naringspolitikk.no

Først ut er fungerende administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO (49). Almlid har tidligere vært ansvarlig redaktør i flere lokalaviser, nyhetsredaktør i Aftenposten og  kommunikasjonsdirektør, og viseadministrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon.

– Når går du fra å være fungerende til fast som toppsjef i NHO?

– Hehe, du går høyt ut! Den prosessen, og hvem som er kandidat til jobben, får du meg ikke til å kommentere nå.

– Hva er det som driver deg gjennom tungt språk og tjukke dokumenter?

– Et brennende engasjement for å utgjøre en forskjell for våre mange medlemsbedrifter. Dessuten er ikke språket i rapporter fra embetsverk og andre så dårlig som noen synes å tro.

– Hvilken sak motiverer deg mest?

– At statsbudsjettet landes med et godt resultat for bedriftene.

– Hvilket spor er viktigste for næringspolitikken å følge?

– Vi er glade i forutsigbarhet, og vil derfor unngå dårlig funderte vedtak i 12. time som rammer våre medlemmer. Eksempler på det de siste årene er sukkeravgiften og flyseteavgiften. Vi ønsker oss en næringspolitikk som legger til rette for å skape jobber og verdier i bedriftene. Det nyter alle godt av.

– Når på dagen slutter du å drikke kaffe?

– Drikker altfor mye kaffe, og tar ofte siste kopp for sent.

– Kvinner i ledelse – når kommer vendepunktet?

– Det finnes det to svar på. På den ene siden har dette vendepunktet allerede kommet. Vi har på et tidspunkt hatt kvinnelig statsminister, finansminister, LO-sjef og NHO-sjef. Samtidig er det mye som gjenstår, og her må jeg være ærlig nok til å si at dette også gjelder for næringslivet

– Hva blir det beste med 2019?

– Årskonferansen i januar er ingen dårlig start. I tillegg gleder jeg meg til at Rosenborg dominerer i Champions League til høsten!