Bystyret i Bergen begrenser antall cruiseskip

Ikke nødvendigvis noen krise for økonomien, mener leder i Bergen Reiselivsråd Anders Nyland.

Onsdag kveld vedtok bystyret i Bergen å innføre en ytterligere begrensning på antall anløp av cruiseskip til Bergen havn. Mens det tidligere var regulert til fire skip og 9.000 passasjer, går bystyret nå for 3 skip og 8.000 passasjerer.

Her kan du lese mer om beslutning

Dette innebærer at den daglige omsetningen til den lokale næringen vil bli redusert på disse dagene, men totalen vil likevel kunne bli den samme mener reiselivsdirektør Anders Nyland i Bergen Reiselivslag.

– Det handler ikke om å begrense totalmengden, men å styre trafikken på en riktig måte, sier han til Næringspolitikk.no.

Les også: Bystyret i Bergen vil begrense cruisetrafikken

Trafikken kan styres bedre

Han viser til at det ikke er mange dager i løpet av et år at taket blir for lavt, og mener det er snakk om noen få dager i løpet av sommeren. Derfor handler det om bedre planlegging for å styre skipstrafikken på en mer fornuftig måte.

– Dersom det allerede er booket tre skip en dag et fjerde ønsker å legge til, kan det for eksempel foreslåes at skipet legger litt om på ruten og heller kommer dagen før eller dagen etter. I så måte vil ikke økonomien rammes.

Nyland mener at det tross alt ikke er så mange passasjerer inne og bruker konsertene på Koengen som eksempel.

– Det er under halvparten av antall mennesker som drar på en Koengen-konsert. Det er ikke mange mennesker, men de kommer samtidig og har ikke lokalkunnskap. Derfor bør vi bli flinkere til å merke og skilte andre attraksjoner enn Bryggen og Fisketorget.