Color Line-ansatte håper på Hareide

Tror på at KrF skal bidra til å redde arbeidsplassene på Kiel-fergene.

– KrF kan støtte saken nå om de ønsker, det er ikke avhengig av et samarbeid med Ap, sier administrerende direktør Hans Sande i Norsk Sjøoffisersforbund til Skipsrevyen. – Det sagt, så håper jeg at saken er så høyt på begge partiers agenda at de kan høste noe sammen om det skulle bli et retningsvalg i KrF mot Ap.

Leder i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen, sier til publikasjonen at de har fått garantier fra det største opposisjonspartiet om at dagens refusjonsordning skal videreføres, og at de vil sikre dette. Det mener Hansen gir Color Line forutsigbarheten de etterspør, og at det da ikke vil være behov for å flagge ut.

Næringskomiteens leder, Geir Pollestad, sier til Skipsrevyen at dersom regjeringen og KrF lytter til argumentene i saken, vil de ikke gjennomføre endringen.

– Kommer SP i regjering så vil ikke dette bli gjennomført.

Steinar Reiten i KrF sier til Skipsrevyen at de ikke vil kommentere enkeltsaker med provenyeffekt før partiet har lagt fram sitt alternative statsbudsjett.

Color Line ønsker å flagge ut sine to skip på strekningen, regjeringen varslet i sitt forslag til statsbudsjett at de står ved en slik endring.