KNUT ARILD UTEN PARTI DEL 2

Kommentar: Derfor er det et desperat rop om oppmerksomhet som nå utstøtes fra en partileder som må ta konsekvensen av egen overbevisning.

Kristelig Folkepartis partileder Knut Arild Hareide mistet parti sitt fredag 2.november kl.17:17 etter at landsmøte stemte mot å gå i regjering med Arbeiderpartiet. Dette var relativt klart på forhånd  – slik vi skrev i slutten av september da han lanserte ideen om å gå i samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Nå blir det spennende å se om KrF går inn i regjering med Venstre-Høyre-Fremskrittsparti. Vi tror det vil skje. Å fortsette stemmetapet utenfor regjering har KrF ikke råd til. Nå må det briste eller bære.

Slik skrev vi 28.september:

“Stortingets siste Mohikaner – Knut Arild Hareide – begikk politisk harakiri som partileder fredag 28.september med å be sitt parti gå til venstre.”

Svaret var kontant: Nytt landsmøte.

Kristelig Folkeparti er et borgerlig parti. Den siste resten av velgerne (nå rundt 3 prosent) er borgerlige, og ungdomspartiet sammen med de ledene tillitsvalgte i moderpartiet det samme. Knut Arild Hareide vet dette.

Desperat rop

Derfor er det et desperat rop om oppmerksomhet som nå utstøtes fra en partileder som tar konsekvensen av egen overbevisning. Han misliker Fremskrittspartiet så intenst at han ofrer sin posisjon og setter alt på et kort: Velg meg og Arbeiderpartiet eller Fremskrittspartiet.

Partiet vil velge å sitte i regjering sammen med Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet. Når Knut Arild Hareide taper kampen, makten og partiet, men beholder sin ære på det ekstraordinære landsmøtet.

Det står respekt av en politiker som står for det han mener og tar konsekvensen av det, men det er fallitt for en partileder i politikken – det umuliges kunst.

På den annen side – næringslivet vil få tilbake en av de dyktigste lederne man ( Schibsted) har hatt. Intelligent, full av guts og konsekvent. Noen vil si egenskaper motsatt av hva en partileder trenger…