Tror teknolog-turné vil inspirere jenter til å bli teknologer

I løpet av de neste ukene skal NHO og NITO møte 4.000 jenter fra niende og tiende klasse for å inspirere dem til å bli teknologer.

– Vi har drevet med dette i noen år. Reist rundt med rollefigurer – studenter og nyansatte teknologer, kvinner som kan fortelle om veien frem til å bli teknolog. Vi ser det har tent noen gnister underveis. Det er viktig for samfunnet at vi får veldig mange flere til å gå denne veien, forklarer administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NRK torsdag morgen.

Almlid var i studio sammen med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen for å fortelle om teknolog-turneen NHO legger ut på sammen med NITO. Startsskuddet går i dag på Chat Neuf i Oslo hvor 1.000 jenter skal møte Karianne Munkeby og Nora Holand.

Næringsminister Isaksen mener det er to grunner til at en turné som dette er viktig at to grunner. Behovet for teknologer er stort, og da handler det om å velge blant de beste i befolkningen, ikke bare halvparten.

– Og så vil jeg gjerne at min fire år gamle datter skal reellt sett få velge alle veier. Da må hun kunne se en kvinnelig teknolog en gang eller flere for å se at det kan fungere.

De to mener det ikke virker mot sin hensikt. Almlid utdyper at tilbakemeldingene er at det er litt høyere søkertall til teknologistudier etter at bevisstgjøringen begynte.

– Dette er ett av flere tiltak. Samtidig som NHO og NITO  gjennomfører dette, jobber de store utdanningsinstitusjoner som har teknologifag med å rekruttere jenter. Det er mange søkere på disse fagene, men vi ønsker enda flere. For bedriftene og velferden vår viktig med arbeidsplasser med en viss balanse i kjønn.