Næringskomiteens leder kritisk til at nestleder Aasland deltok i fakkeltog mot pels.

For 15. året på rad arrangerte dyrvernorganisasjonen NOAH fakkeltog mot pelsproduksjon på lørdag. Blant talerne var Arbeiderpartiets næringspolitiske talsmann, Terje Aasland. Han sa at tiden for å avvikle næringen er inne.

– Jeg reagerte kraftig over at han var til stede. At Terje Aasland, Arbeiderpartiets fremste næringspolitiske talsperson, stiller opp for en organisasjon som har som mål å stoppe enhver form for bruk av dyr til matproduksjon, det synes jeg er veldig skuffende, sier Senterpartiets Geir Pollestad til Nationen.

Også flere andre stortingsrepresentanter holdt appell, deriblant Høyres finanspolitiske talsmann Henrik Asheim.

Pollestad mener at Arbeiderpartiets troverdighet i landbrukspolitikken svekkes når Aasland stiller som taler. For, sier han til Nationen, når pelsdyrnæringen eventuelt forsvinner – vil NOAH gå etter matproduksjonen.

Les Næringspolitikk.nos intervju med Terje Aasland her.

Aasland understreker på sin side at han ikke gikk i fakkeltog, og at talen han holdt ikke var på vegne av NOAH.

– Ap tar selvfølgelig sterk avstand fra dem som mener at man må avvikle husdyrhold knyttet til matproduksjon. Vi er tydelig på at det er et etisk og moralsk skille mellom pelsdyrproduksjon og matproduksjon. Vi støtter norsk matproduksjon 110 prosent, sier Aasland til Nationen.