Morten Skauge forlater Høyres stortingsgruppe for Virke

Gir seg etter sju år i Høyre.

Etter sju år i partiet, gir Morten Skauge seg i Høyre. Når det nye året knapt er begynt, går den avtroppende politiske seniorrådgiveren i Høyres næringsfraksjon inn dørene til Virke for første gang.

Berge begynte i stortingsgruppen til Høyre i 2012. Først som rådgiver for Jan Tore Sanner og Bent Høie, men allerede etter valget året etter gikk han inn som rådgiver i finansfraksjonen. En jobb  Skaugeholdt på fram til valget i fjor.

– I den perioden var jeg med Svein Flåtten og forhandlet statsbudsjett med Venstre og KrF, men etter fire år hadde jeg lyst til å gjøre noe annet. Jeg ville lære noe mer, og siden det var en åpning i næringsfraksjonen grep jeg den. Og nå fikk jeg mulighet til å prøve noe annet i Virke. Etter sju år i systemet føler jeg at jeg kjenner Stortinget ut og inn, sier Skauge til Næringspolitikk.no

Virke karakteriserer han som en spennende organisasjon med et interessant samfunnsoppdrag. Kanskje særlig med tanke på den teknologiske utviklingen gjennom digitalisering og robotisering. Samtidig ser han fram til en litt annen sammensetting i staben.

– Det er mange i Virke som har bakgrunn som ligner på min, men med andre politiske farger, og det synes jeg er veldig interessant. Det blir et interessant arbeidsfelleskap, sier han og viser til at toppsjef Ivar Horneland Kristensen har bakgrunn fra Arbeiderpartiet.

Skauge sier han nok vil jobbe med ulike prosjekter i Virke, men til syvende og sist er den nye arbeidsplassen en interesseorganisasjon hvor det jobbes på vegne av medlemmene.

– Det er en del av oppdraget, sier han.

Skauge er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen. Han begynte som trainee i DNB og endte opp i banken i ni år. Blant annet som informasjonsdirektør for næringslivssiden. Han har også vært innom kommuniksjonsselskapet Crux.