– Arbeiderpartiets alternative budsjett er ikke for folk flest, det rammer folk flest

Frps parlamentariske leder mener Aps skatteiver rammer både vanlige folk og næringslivet som konkurrerer med utlandet.

Tirsdag presenterte Arbeiderpartiet sitt alternative statsbudsjett. Da sa partileder Jonas Gahr Støre at budsjettet tar inn så lite som mulig i skatt, men så mye som nødvendig.

Les også: Arbeiderpartiet vil legge om taxfree og øke skatter og avgifter med 5 milliarder.

Her kommer kommentarer fra parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Hans Andreas Limi, knyttet til Arbeiderpartiets alternative budsjettforslag:

– Arbeiderpartiet prøver å gi inntrykk av at de leverer et budsjett tilpasset folk flest. De gjør imidlertid det motsatte ved å øke skattene og avgiftene med over 10 milliarder kroner i forhold til regjeringens budsjett. Det sier parlamentarisk leder Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet.

Han viser til at eiendomsskatten går opp med Ap.

– Det er ikke overraskende at partiet som i flere tiår har stukket sugerøret dypere og dypere ned i lommebøkene til folk flest, velger å øke makssatsen for eiendomsskatt i forhold til regjeringens budsjett. Istedenfor å redusere avgifter og kostnader for vanlige folk, konstanterer Limi.

Les også: – Arbeiderpartiet har ikke råd til det de lover

At Arbeiderpartiet mener det er smart å øke eiendomsskatten, engangsavgiften på bil, skattene og tobakksavgiften, får stå for deres regning – slå Limi fast, men han reagerer på at dette fremstilles som et budsjett som kommer folk flest til gode.

– Når det i realiteten er folk flest som rammes av Arbeiderpartiets skatteiver.

Økningen på et prosentpoeng på både inntekts- og selskapsskatten mener han er særlig negativt for bedrifter som konkurrerer internasjonalt.

Kommentar: Arbeiderpartiets “middelklassebudsjett” – Jonas Gahr Støres “comeback”

– Norsk næringsliv er svært konkurranseutsatt og det er viktig at vår skattepolitikk er tilpasset dette.

Les også: 

Senterpartiet vil hjelpe de små selvstendige

KrF vil avskaffe 350 kroner-grensen