Equinor bruker 31 millioner på EU-lobbyisme

En økning på 244 prosent på to år. Målet er å øke etterspørselen på norsk gass.

Klassekampen skriver at det statkontrollerte olje- og gasselskapet har fem ansatte med tilgang til EU-parlamentet og ytterligere 2,5 lobbyister som jobber fra Norge. Fra 2015 til 2017 økte beløpet fra 9 til 31 millioner kroner.

– Aktiviteten til dem som er i Brussel, har økt en del i takt med at aktiviteten til selskapet har økt, for eksempel innenfor fornybart. Det handler om å ha innsikt i det som skjer i EU, ha tilgang på personer og organisasjoner som påvirker bransjen, og å gi innspill til politikkutformingen der vi mener vi har noe å komme med, sier pressekontakt Erik Haaland i Equinor til Klassekampen.

Avisen skriver at bare Shell bruker mer enn Equinor på lobbyisme inn mot EU.