– Jeg kjenner ingen som lever av snittlønn

Flere private helseaktører er ifølge NHO på randen av konkurs.

NHOs varslede lockout av sykepleierne i privat sektor er ifølge NRK skjøvet til onsdag. I morges møttes partene i politisk kvarter.

Les også:

Sykepleierforbundet boikotter lockout

Noen mener lockout er å undergrave streikeretten, andre et lovlig middel

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og handel gjorde det klart under debatten at snittlønna i helseorganisasjonene ligger over snittet i kommunal sektor, men møtte ingen enighet om tallene fra Sykepleierforbundet.

– Vårens lønnsoppgjør, som ble lukket for 500.000 ansatte, må bli stående. Vi kan ikke åpne opp det igjen nå. De kan heller ikke kreve at vi i privat sektor skal ha et helt likt tariffsystem og lønnsstige som man har i det offentlige, sier Kaltenborn.

– Jeg kjenner ingen som lever av snittlønn, men jeg kjenner veldig mange som lever av den lønna de faktisk får. Her snakker vi om de aller dårligst betalte sykepleierne vi har her i landet. Det er å skyte spurv med kanoner når man driver på på denne måten, sier leder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Selv om lockouten har ifølge VG skapt irritasjon, understrekte Kaltenborn at det ikke var noen vei utenom lockout.

– Denne streiken har pågått i tre og en halv uke. Vi har medlemsbedrifter som er i ferd med å gå konkurs, og vi har fått krav som Sykepleierforbundet vet at vi ikke kan innfri. Vi så ingen vilje til å komme ut av konflikten, sier hun.