– Jeg tror ikke sjansene deres for gjennomslag økes

Frps Helge Andre Njåstad bekrefter at tilliten til KrF er svekket.

Først gikk KrF og stemte med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Stortinget for å endre taxfree-ordningen, mens partiet var i budsjettforhandlinger med regjeringspartiene. Deretter gikk KrF ut og kritiserte regjeringens arbeid med å terrorsikre viktige eiendommer.

I Frp har det den siste uken vært mye frustrasjon. Slike handlinger inviterer ikke til tett samarbeid.

– Jeg tror ikke sjansene deres for gjennomslag økes når de opererer på denne måten overfor oss. Jeg registrer at også kommentatorer og andre mener Frp har et godt poeng når vi reagerer på måten de opptrer på, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Helge Andre Njåstad til Klassekampen.

Mange ventet at KrFs Hans Grøvan ville stille mistillit til regjeringen, men valgte å fremme kritikk mot Solberg-regjering. Arbeiderpartiet og SV valgte derimot å gå til skrittet fremme mistillit.