Krohn Traaseth forlater Innovasjon Norge

Går en gang i 2019 til norsk vekstselskap.

– Jeg er på femte året på omstillingspost som leder av Innovasjon Norge. Dermed er tiden inne for å overlate roret til andre. Fem år har vært min uttalte anbefaling for perioden en toppleder med store endringsoppgaver bør sitte i samme stilling, og det står jeg ved, sier Krohn Traaseth i en pressemelding.

Dagens Næringsliv skriver at direktøren skal begynne i et norsk vekstselskap.

Styreleder Gunnar Bovim sier at han ble orientert om beslutningen torsdag og understreker at det ikke er noen dramatikk rundt avgangen.

– Samtidig har jeg full respekt for hennes valg. Innovasjon Norge har gjennomgått en omfattende og imponerende restrukturering under Anitas ledelse, og det arbeidet skal vi sørge for at videreutvikles fremover.

Bovim viser til at selskapet i 2017 leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014.

– I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med seks prosent, og tilbakebetalte rundt 800 millioner kroner i utbytte og overføringer til sine eiere. De to siste årene er Innovasjon Norge også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver, sier Gunnar Bovim.