Regjeringsplattform neppe på plass før 2019, tror Solberg

– Vi regner ikke med at det kommer før jul. Vi må først prøve oss fram i disse sonderingene, og så må vi gå ett steg videre, sa statsminister Erna Solberg da hun møtte mediene på fredag i anledning ny kulturmelding.

Ifølge NTB satt statsministeren i møte med lederne for Fremskrittspartiet, Venstre og KrF for å starte sonderingene.

– Vi kommer til å snakke sammen på ulike tidspunkter framover mot jul. Vi vil sette oss ned og forhandle når all samsnakkingen og sonderingen vi har hatt på forhånd, har gitt et grunnlag alle partiene synes det er greit å begynne reelle plattformforhandlinger på, sier Solberg.

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Helge Andre Njåstad sa til Klassekampen at KrFs taxfree-votering og sikringskritikk av regjeringen ikke øker KrFs sjanser for gjennomslag.