Cicero starter klimafinansselskap

Vil tilby grønn klassifisering til finanssektoren.

– CICERO Shades of Green gir investorer bedre innsikt i hvor grønne prosjektene de ønsker å investere i faktisk er. Vi har ti års erfaring med grønne obligasjoner og ønsker å ytterligere profesjonalisere arbeidet for å bidra til økt åpenhet i et voksende marked, sier Cicero-direktør Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Grønne obligasjoner er lån som øremerkes miljø- og klimavennlige prosjekter. CICERO har utstedt mer enn 100 vurderinger for utviklingsbanker, eksport/importbanker, kommuner og selskaper verden over.

Ifølge pressemeldingen er det utstedt obligasjoner under rammeverk som CICERO har vurdert til en verdi av mer enn 125 mrd. amerikanske dollar. I dag er det omtrent 450 mrd. amerikanske dollar utestående i det globale grønne obligasjonsmarkedet.

Atle Christiansen er styreleder, de øvrige styremedlemmene er Kristin Halvorsen og Ulf Erlandsson.

 – Vi ønsker å bidra til økt åpenhet om klimarisiko for investorer og bevege markedet mot grønnere investeringer uten at dette skal føre til økte transaksjonskostnader for finanssektoren, sier Harald Francke Lund som vil lede CICERO Shades of Greens arbeid.