Raja sykemeldt etter utskjelling fra Skei Grande

Partilederen skal ha anklaget Abid Raja for å undergravde budsjettforhandlingene og Venstre.

Det er Dagens Næringsliv som slår opp at Venstres finanspolitiske talspersonene, Abid Q. Raja, er sykemeldt fra Stortinget. Avisen får bekreftet fra kilder at Raja har sagt at partileder Trine Skei Grande gjorde ham syk.

Historien begynner 10. november da Raja sammen med de finanspolitiske talspersonene Henrik Asheim (H) og Helge André Njaastad (Frp) forberedte budsjettforhandlingene med KrF. Finansminister og Frp-leder Siv Jensen hadde da sagt at regjeringspartiene var enig i kuttene i støtten til HRS skulle reverseres. Det avviste Raja.

Asheim ringte partileder Skei Grande for å få dette bekreftet, og informerte partilederen var på høyttaler. I denne samtalen skal partilederen ha sagt at Raja undergrov budsjettforhandlingene og sitt eget parti. Tonen fra Skei Grande, som da befant seg i Madrid nådde et nivå som gjorde at Asheim måtte slå av høyttaleren.

Torsdag 29. november ble Raja sykemeldt.

Hverken Skei Grande eller Raja vil kommentere opplysningene til DN.