Raja noterte fra Skei Grandes utskjelling

Partilederen sa til forhandlingspartnerne ikke kunne stole på noe av det hennes forhandlingsleder sa.

Mandag kunne Dagens Næringsliv avsløre at Venstres finanspolitiske talspersonene, Abid Q. Raja, er sykemeldt fra Stortinget. Flere kilder bekrefter overfor avisen at Raja har sagt at partileder Trine Skei Grande gjorde ham syk.

Les også: Raja sykemeldt etter utskjelling fra Skei Grande

Hendelsen oppstod 10. november da forhandlingslederne fra regjeringspartiene forberedte budsjettforhandlingene med KrF. Finansminister og Frp-leder Siv Jensen hadde da sagt at regjeringspartiene var enig i kuttene i støtten til HRS skulle reverseres. Det avviste Raja.

Asheim ringte partileder Skei Grande for å få dette bekreftet, og informerte partilederen var på høyttaler. I denne samtalen skal partilederen ha sagt at Raja undergrov budsjettforhandlingene og sitt eget parti. Tonen fra Skei Grande, som da befant seg i Madrid nådde et nivå som gjorde at Asheim måtte slå av høyttaleren.

Dagbladet skriver at Raja under møtet hvor Grande var på høyttaler på telefonen, noterte  partilederens utskjelling.

– Han er ute etter å ta meg, skal partilederen ha sagt.