SV mener Raja ble tvunget til å snu om lobbyregister

– Det kom som et sjokk på alle at han plutselig snudde.

Først ville Venstres Abid Raja ha mer åpenhet knyttet til nyansatte statssekretærer og statsråder som har drevet med lobbyvirksomhet. Så snudde han i 11. time og fikk lovforslaget sendt til utredning i regjeringen.

Les også: – Et gigantisk mageplask fra Venstre

Raja var sågar saksordfører for saken som ble fremmet av Stortingets presidentskap. Da Raja la den frem for Stortinget påpekte han at det var flertall i presidentskapet for forslaget. Og da andre medlemmer fra regjeringspartiene sa at forslaget hadde mangler, svarte han med å si:

– Jeg synes heller ikke vi skal overdrive problemene som kan oppstå for kommunikasjonsbransjen.

SVs Torstein Knag Fylkesnes hevder i Nationen at Raja ble tvunget til å snu i saken.

– Mitt klare inntrykk var at Raja hadde fått beskjed om å mene noe annet i den saken. Det kom som et sjokk på alle at han plutselig snudde i en sak hvor han var ordfører, og hadde loset saken igjennom, sier Fylkesnes til Nationen.

Abid Raja er i ettertid blitt sykemeldt fra Stortinget som følge av en utskjelling mot ham partileder Trine Skei Grande stod bak. Hun skal ha sagt på høyttalertelefon til Henrik Asheim i Høyre og Helge André Njåstad i Fremskrittspartiet at de ikke måtte stole på noe av det Raja sa. Mens hennes forhandlingsleder satt og noterte.

Les også: 

Raja sykemeldt etter utskjelling fra Skei Grande

Raja noterte fra Skei Grandes utskjelling

Parlamentarisk leder Terje Breivik sier til Nationen at Raja ikke ble tvunget til å snu, men at det kom gode argumenter for å sende forslaget til utredning tett opp til saksbehandling.