KrF blir kalt “Judasparti” av Frp-ere

NRK-undersøkelse viser at medlemmer i Frp er langt mer negative til KrF enn tidligere.

– Etter den høsten som har vært, med beskyldninger mellom de to partiene, er det ikke et veldig godt forhold. KrF har veldig ulik politikk fra Frp. Derfor er det ikke unaturlig at det er konflikter mellom de to partiene, vedgår KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad til NRK.

NRK har gjennomført en SMS-undersøkelse 2.475 tillitsvalgte på fylkes- og lokallagsnivå i Fremskrittspartiet. 693 svarte på undersøkelsene.

Ifølge undersøkelsen mener fire av fem respondenter at de er blitt mer negative til samarbeid med KrF etter partiet handlinger denne høsten. Kun halvparten av dem ønsker å ha KrF med i regjering.

– Jeg syns ikke det er overraskende i det hele tatt. Vi har blitt beskyldt for å ha dårlig menneskesyn og dårlige verdier. Det er klart at det har påvirket våre engasjerte politikere, som har med seg hjertet sitt i alt de gjør i politikken, sier partileder Siv Jensen til NRK.

Når respondentene får mulighet til å utdype, bruker de begreper om KrF som

I undersøkelsen har de Frp-tillitsvalgte fått muligheten til å utdype hva de mener om KrF tar de uttrykk som «judasparti», «fordomsfulle», «hyklere», «kranglefanter» og «vingleparti» i bruk.