Tviler tvilsom rekord tangeres

Bisnode avlyser konkursrekord i 2018. Men antallet er tett på finanskrisetoppen 2009.

I alt er 6.301 bedrifter gått konkurs eller blitt tvangsavviklet gjennom de siste 12 månedene. Det er ifølge en pressemelding fra analyseselskapet Bisnode ikke veldig langt bak rekordåret 2009 da 6.449 bedrifter gikk konkurs.

– Men sannsynligheten for at vi skal slå konkursrekorden fra 2009 har avtatt de siste månedene, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode i meldingen.

Bisnode varsler samtidig om at det er mange i handelsnæringen som sliter, og at stadig flere innen hotell – og restaurantbransjen går over ende.

November var sammenlignet med samme måned i fjor, noe bedre. 3,3 prosent færre konkurser og 19,6 prosent færre bedrifter som ble tvangsavviklet. En samlet nedgang på 6 prosent, heter det i meldingen. En klar nedgang de siste tre månedene, hvilket i følge Ruud gir en mer positiv utgang på året enn inngangen var.

Les også: Venter flere konkurser i handelsnæringen