Mener prisen i anbudet vil gå utover reisetilbudet og de ansattes arbeidsforhold.

– Kvalitet skulle telle 60 prosent i konkurransen, og det er avdekket at NSB slo Go-Ahead på 12 av 15 kvalitetskriterier. Da er det god grunn til å spørre seg om anbudsprosessen er fulgt, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre til Aftenposten.

I utgangspunktet hadde Arbeiderpartiet tenkt å vente til etter at samferdselsministeren møtte i Stortingets spørretime om en uke, men har gått sammen med SV, Rødt og Senterpartiet for å få på plass en uavhengig granskning av konsesjonstildelingen på Sørlandsbanen.

– Når pris blir det eneste avgjørende, slik det ser ut til å ha blitt på Sørlandsbanen, er det ikke til å komme utenom at det vil gå ut over tilbudet til de reisende eller forholdene for de ansatte. Det er en utvikling vi vil stoppe, legger han til.