Høyre vil privatisere søppeltømming i Oslo. Det gjør MDG forbanna

For to år siden skapte en privat aktør søppelkaos i Oslo, nå vil Høyre igjen privatisere ordningen. Det kommer fram i Høyres alternative budsjett for Oslo kommune. Partiet ønsker å spare 48 millioner kroner ved å legge søppeltømmingen ut på anbud igjen, skriver Dagsavisen.

– Oslo hadde konkurranse på søppelhenting fra 1992 til i fjor. Veldig mange kommuner og byer har det i dag, fordi det finnes mange gode aktører som kan levere tjenesten, sier finanspolitisk talsperson Øystein Sundelin i Oslo Høyre.

Ifølge avisen mener Sundelin at privatisering ikke var problemet, men at avtalen med Veireno ikke var god nok.

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er ikke berolige. Hun ønsker ikke å rydde opp i nytt kaos.

– Etter å ha brukt månedsvis på å rydde opp i de borgerliges søppelkaos, så blir jeg faktisk forbanna når jeg ser spareplanen. Det er komplett useriøs budsjettering som jeg ikke ventet meg fra et parti som Høyre, sier hun.