Norsk Petroleumsforening samler energieliten i Sandefjord

Hvis du lurer på hvem som er relevante i oljelandet Norge – ta turen til Norsk Petroleumsforening sitt årlige seminar i Sandefjord tirsdag og onsdag denne uken.

Hit kommer næringslivsaktører i limousiner like rene, sorte og svære som et hvilke som helst statsoverhodes bil. Jernbanestasjonen et par steinkast unna er virker like ukjent for deltagerne som t-banen er for biltilhengerne i Oslo.

Direkte-buss ble satt opp fra Grand Hotell i Oslo til seminaret på Park i Sandefjord slik at våre miljøpolitikere i Energi- og miljøkomiteen og kunne studere brøytebiler i 45 km/t på E18 i stedet for bondegårder i Buskerud og Vestfold fra jernbanevindu i samme hastighet.

NRK sendte ut nyhetsflash om at Petroleumstilsynet fikk refs fra Riksrevisjonen i det TV2`s tidligere nyhetsanker Lill Siri Mannes åpnet seminaret. Alle rettet seg opp i stolen og lurer på om Olje- og energiminister Kjell-Bjørge Freiberg ville ta det med i sin redegjørelse for norsk oljepolitikk etterpå. Og vil redegjørelsen være like relevant når regjeringskollegene på Hadeland er ferdig med sine forhandlinger om noen timer, dager denne uken?